Intervju z Amelo: “Ljudje čutijo, kdaj smo predani delu”

Intervju z Amelo: "Ljudje čutijo, kdaj smo predani delu"

»Ljudje si vas bodo zapomnili po tem, kako so se ob vas počutili,« očesni optik in bioresonančna terapevtka Amela Lekič navaja ameriško pisateljico in borko za človekove pravice Mayo Angelou. 

Ustanoviteljica in vodja Centra Vitalis Amela Lekič je diplomirana medicinska sestra, očesni optik in bioresonančna terapevtka. Pod eno streho je združila vrsto strokovnih znanj in več kot 25 let izkušenj. V sodobnem centru s svojo srčno ekipo poskrbijo za dober vid, dober sluh in boljše počutje svojih strank.

Kaj vas je vodilo, da ste na enem mestu združili več storitev?

Leta 2019 sem se odločila, da uresničim svojo dolgoletno željo, da bi združila svoja znanja in več kot 25 let izkušenj pod eno streho. Tako je nastal v središču Postojne Center Vitalis, ki na enem mestu omogoča dostop do vrhunskih storitev, ne samo optike, ampak tudi slušnih aparatov in bioresonance. V naši okolici sem bila znana kot očesni optik, vendar sem želela svojim sokrajanom ponuditi dostop do vrhunskih storitev na enem mestu. Živim in delam s srcem, kar mislim, da ljudje tudi začutijo. Stranke se rade vračajo k nam in cenijo, da jim želimo pomagati pri izboljšanju kakovosti njihovega življenja, pa naj gre za izboljšanja vida, sluha ali počutja.

V lokalnem okolju ste bili znani kot očesni optik, zdaj pa uspešno izvajate tudi bioresonančne terapije. Je to
dodatna storitev za odpravo težav vida ali pa gre povsem novo storitev, skladna z izsledki stroke?

Med drugim sem tudi bioresonančna terapevtka z licenco. Moja prirojena radovednost na področju zdravja in dobrega počutja me je gnala v raziskovanje različnih področij, kot so iridologija, tradicionalna kitajska medicina ter moč naravnih zelišč in bioresonance. Različna znanja kombiniram tudi pri bioresonančni terapiji. Bioresonanca sodi v del komplementarne medicine in je uspešna pri lajšanju ali odpravljanju najrazličnejših zdravstvenih težav. Bioresonančne naprave nam omogočajo, da lahko ugotovimo, spremljamo in opazujemo energetske
odklone v telesu od našega idealnega stanja. S pošiljanjem določenih frekvenc v telo, mu pomagamo, da se uglasi in na ta način olajšamo ali odpravimo določene zdravstvene težave. Bioresonanca je dodatna disciplina, ki podpira naš imunski sistem in pomaga pri okrevanju oziroma ohranjanju zdravega stanja organizma.

Kako uspete usklajevati zasebno življenje in poslovno dejavnost? Ste službeno angažirani večji del dneva ali
ste že presegli nivo, ko ste za vse sami?

Ta nivo, da sem za vse sama, sem morala preseči, saj sicer ne bi zmogla več funkcionirati, a sem kljub temu še vedno vpeta v večino aktivnosti. S Ksenijo Žele in Martino Draganić, ki imata tudi sami za seboj že več kot desetletje izkušenj in znanj s področja očesne optike, se odlično se dopolnjujemo in že dolgo tvorimo srčno ekipo v očesni optiki. Pri kontrolnih pregledih sluha sodelujem z zunanjimi sodelavci iz podjetja Bonus iz Nove Gorice, ki so strokovnjaki z večletnimi izkušnjami s področja slušne akustike. Tako se naša ponudba odlično dopolnjuje z brezplačno kontrolo sluha in svetovanjem pri izbiri slušnih aparatov. Bioresonančne terapije vodim sama, kar se terminov tiče, pa se večinoma prilagajam strankam, ki prihajajo največkrat v popoldanskem ali večernem času. Jutranji čas je med drugim rezerviran za obvezen dolg sprehod s kužkom Marlijem. Tak način življenja mi v bistvu najbolj odgovarja.

Kako je covid-19 vplival na vaše poslovanje? So se težave uporabnikov vaših storitev povečale; menite, da
je to rezultat duha časa?

Resnično niso lahki časi in mnogi se spopadajo s stresnimi situacijami. Stres pa je nekaj, kar lahko na dolgi rok pusti zelo neprijetne posledice, tako na mentalnem kot fizičnem zdravju. Predvsem to zaznavam pri strankah, ki se v zadnjem času naročajo na bioresonanco. Težave v povezavi s stresom se kažejo pri motnjah prebave, motnjah spanja, neustrezni izbiri hrane, neurejenem življenjskim slogom in podobnem. Skupaj s testiranji tako določimo, katera živila naj izbirajo, kakšen naj bo njihov način prehranjevanja, katera prehranska dopolnila jim lahko pomagajo, kaj na spremenijo pri dnevnih rutinah, da si lahko čimprej opomorejo. Sicer je uspeh bioresonance zelo odvisen tudi od tega, koliko sodelujejo sami. Je pa strankam vedno zanimivo, da lahko same opazujejo, kakšno je njihovo energetsko stanje in kje se pojavljajo energetski odkloni. Korona je v veliki meri vplivala tudi na spremembo načina dela in učenja. Ljudje presedijo več časa pred računalniškimi zasloni, tablicami, mobilnimi telefoni. Naše oči so postale bolj obremenjene s spektrom
modre svetlobe. Posledica tega je lahko poslabšanje vida.

Kako gledate na žensko podjetništvo; se moramo dokazovati bolj kot moški kolegi? Nas težje sprejmejo? Je mogoče je to odvisno od dejavnosti, v kateri poslujemo?

Ženske imajo v primerjavi z moškimi kolegi edini velik zaostanek v karieri ali podjetništvu v obdobju materinstva oziroma porodniške. Po mojem mnenju je to včasih težko nadomestiti in prav zaradi tega so tukaj opazne največje razlike. Sicer pa menim, da je v podjetništvu veliko bolj kot spol pomembno, kakšni smo
kot oseba, kakšno energijo oddajamo, kakšna znanja in izkušnje imamo. Če nekaj resnično rad opravljaš, raziskuješ in delaš s srcem, se to odraža tudi v našem življenju in uspešnih rezultatih. V svoji dolgoletni karieri sem imela priložnost delati z različnimi ljudmi in lahko rečem, da se citat ameriške pisateljice in borke za človekove pravice Maye Angelou vedno pokaže kot življenjska resnica: »Ljudje si vas ne bodo zapomnili po tem, kar boste rekli, ne bodo si vas zapomnili po tem, kar boste naredili, zapomnili pa si vas bodo po tem, kako so se ob vas počutili.«


* Intervju je opravila Jelka Lekše in je bil izvorno objavljen v Notranjsko primorskih novicah, december 2021

V Sobi Za Bioresonancne Terapije
Amela Lekič v sobi za bioresonančne terapije, kjer pomaga ljudem.

 

OPTIKA      SLUŠNI APARATI      BIORESONANCA

Prešernova 1, 6230 Postojna (pri Kulturnem domu Postojna).

Smo pogodbeni partner ZZZS-ja.

Scroll to Top