Učinkovitost bioresonance pri odpravi alergij

Klinična študija o učinkovitosti bioresonančne metode z napravo BICOM pri pacientih z alergijskim rinokonjunktivitisom

 

Kaj je bioresonanca z metodo BICOM?

Bioresonanca z metodo BICOM je terapevtka tehnika, ki je že več kot trideset let del komplementarne medicine. Temelji na ideji, da nizkoenergijski elektromagnetni valovi lahko pomagajo pri zdravljenju bolezni. Ta terapevtska metoda temelji na načelih kvantne fizike in izkorišča elektromagnetna polja v telesu za izboljšanje zdravja in zmanjšanje simptomov alergijskega rinokonjunktivitisa ali drugih zdravstvenih težav. 

Naprava BICOM zajame bioelektromagnetna polja, jih spremeni in vrne bolniku, da doseže terapevtski učinek. Naprava sprejema pacientove oscilacije in jih obdeluje: lahko jih nevtralizira, spremeni, okrepi ali kako drugače obdela in nato vrne pacientu. Cilj je ponovno vzpostaviti prost pretok zdravilnih informacij (celična komunikacija) in tako spodbuditi samoregulacijo organizma in samozdravilne sposobnosti telesa.

Kaj je seneni nahod, alergijski rinitis in alergijski konjunktivitis?

Seneni nahod je vrsta alergijskega rinitisa, ki se običajno pojavi v sezoni cvetenja rastlin, kot so drevesa, trava in cvetje. Alergijski rinitis je kronično vnetje nosne sluznice, ki ga sproži imunski odziv telesa kot posledica preobčutljivosti na alergijske reakcije. Simptomi alergijskega rinitisa so: izcedek iz nosu, zamašen nos, srbenje v nosu in ponavljajoče se kihanje. Pogosto ga spremlja alergijski konjunktivitis s simptomi, ki lahko vključujejo: srbeče, rdeče solzne in/ali otekle oči.

Alergijski rinokonjunktivitis je pogosta bolezen, ki lahko bistveno vpliva na kakovost življenja. Zaradi simptomov, ki ne ogrožajo življenja, alergije pogosto veljajo za nepomembne ali manj pomembne bolezni. Vendar pa je vse bolj znano, da imajo ob slabem nadzoru velik vpliv na kakovost življenja, čustveno počutje, spanje in druge vsakodnevne dejavnosti. Omejitve so pogosto hude in bolniki običajno ne morejo najti ustrezne terapije.

 

Kako bioresonanca pomaga pri senenem nahodu?

Več kliničnih študij kaže, da je bioresonančna terapija še posebej učinkovita pri terapijah alergijskega rinitisa in alergijskega konjunktivitisa. V študijah je bil z različnimi raziskovalnimi pristopi dokazan znaten uspeh terapij. Rezultati so pokazali, da bioresonančna terapija zmanjšuje alergijske simptome in uspešno obravnava alergije. Pri tem »terapija« pomeni odpravo alergijskih simptomov in odsotnost ponovnega pojava simptomov v šestih mesecih po koncu terapij.

Število terapij je odvisno od resnosti alergije in običajno znaša od tri do dvanajst terapij. Terapija, ki jo izvede naprava BICOM, s pomočjo pravilnega programiranja bioresonančnega terapevta, traja največ eno uro. Bistveni uspeh za terapije pa je tudi sledenje navodilom, ki jih poda bioresonančni terapevt pacientu.

Najbolj znana druga vrsta zdravljenja za dolgotrajno odpravo alergij je imunoterapija z alergeni (AIT), znana kot »desenzibilacija«, ki jo izvaja izključno zdravnik alergolog v registrirani ambulanti. Praksa pri tej terapiji je, da se alergen postopno uvaja bolniku v vedno večjih količinah, da bi telo postopoma sprejelo alergen in zmanjšalo alergijske simptome. Te terapije običajno trajajo od 3 do 5 let, kar je lahko precejšen finančni zalogaj in omejujoče za bolnika. Bioresonančna terapija je veliko hitrejša in cenejša.

 

Rezultati klinične študije o odpravi simptomov alergij z bioresonanco

V klinični študiji družbe Regumed, Regulative Medizintechnik GmbH, so preučevali učinkovitost bioresonance z metodo BICOM pri zdravljenju senenega nahoda.

V študijo je bilo vključenih 111 bolnikov, med 25. 1. 2021 in 10. 1. 2022. Vzorec pacientov je bil reprezentativen za povprečno populacijo bolnikov, vključno z otroki od 4. leta starosti naprej. Bolniki so v povprečju trpeli za rinokonjunktivitisom 13,8 leta. Glavni sprožilni dejavniki so bili cvetni prah, sledile so mu pršice hišnega prahu in živalska dlaka. Večina bolnikov je imela kombinacijo sprožilcev. Glavni cilj je bilo ugotoviti spremembe tedenskih simptomov pri bolnikih.

Rezultati študije so pokazali, da je ta metoda izjemno učinkovita pri lajšanju simptomov in izboljšanju kakovosti življenja bolnikov. V nadaljevanju predstavljamo ključne ugotovitve klinične študije o učinkovitosti in varnosti naprav BICOM za terapije z bioresonanco pri bolnikih z alergijskim rinokonjunktivitisom.

Glavni povzetki klinične študije so bili:

  • izboljšanje simptomov pri vseh pacientih;
  • bistveno izboljšanje kakovosti življenja;
  • hitro okrevanje;
  • izboljšanje akutnih simptomov;
  • običajna zdravila niso bila potrebna;
  • Brez škodljivih stranskih učinkov.

Bioresonančna terapija z napravo BICOM je pri vseh pacientih bistveno izboljšala njihove simptome alergijskega rinokonjunktivitisa. Simptomi, kot so draženju nosu, kihanje, izcedek iz nosu, zamašen nos, srbeče oči in solzenje oči, so se v povprečju zmanjšali z ocene 7 na 2,1. To izboljšanje kaže na klinično in statistično pomembno izboljšanje za celoten vzorec.

Izboljšanje kakovosti življenja

V študiji je bila ocenjena tudi sprememba kakovosti življenja, kot jo je zaznal posamezni bolnik. Bolniki so ocenjevali omejitve pri kakovosti življenja, ki so jih zaznali pri počutju, spanju, vsakodnevnih dejavnostih, … Rezultati so pokazali znatno zmanjšanje omejitev pri kakovosti življenja, in sicer z 9,4 na 2,5 oceno v vseh starostnih skupinah. Razlika pomeni skoraj 75-odstotno izboljšanje v primerjavi z izhodiščnim stanjem. Študija je tako dokazala znatno izboljšanje kakovosti življenja bolnikov z rinokonjunktivitisom s pomočjo bioresonance z metodo BICOM.

 

Hitro izboljšanje brez potrebe po običajnih zdravilih

Zmanjšanje potrebe po zdravilih velja za uspeh bioresonance z metodo BICOM. V študiji bolniki niso potrebovali običajnih zdravil za lajšanje simptomov alergij. Po koncu terapij je večina bolnikov opazila, da zdravila niso bila več potrebna. To je pomembno, saj se s tem pacienti izognejo morebitnim stranskim učinkom običajnih zdravil.

 

Izboljšanje akutnih simptomov v vseh starostnih skupinah

Študija je pokazala tudi znatno izboljšanje akutnih simptomov v vseh starostnih skupinah. V povprečju so se simptomi izboljšali za 66 odstotkov glede na izhodiščno oceno, in sicer z 1,2 na 0,4 oceno. Študija je tako dokazala znatno izboljšanje akutnih simptomov pri bolnikih z rinokonjunktivitisom s pomočjo bioresonance z metodo BICOM.

 

Brez škodljivih neželenih učinkov

Pri bioresonanci so že dolgo poznani pojavi kratkotrajnega poslabšanja simptomov med terapijami, t.i. »začetno poslabšanje«. To je dejansko znan učinek terapije in ti simptomi veljajo za zaželene, saj so pokazatelj, da je terapija začela delovati. Dejansko predstavljajo aktivacijo imunskega sistema, zato jih ne smemo zatirati.

Med študijo ni prišlo do nobenih resnih neželenih učinkov, povezanih z uporabo bioresonančne terapije BICOM. Kljub nekaj blagim neželenim učinkom, ki so se pojavili pri nekaterih bolnikih, so si vsi bolniki opomogli. Varnost te terapije je torej potrjena.

Bicom Postojna
Naprava BICOM zajame bioelektromagnetna polja, jih spremeni in vrne bolniku, da doseže terapevtski učinek.
bioresonanca postojna
Vir slike: arhiv Center Vitalis

Učinkovitost bioresonance – povzetek

Ob upoštevanju pomembnih rezultatov klinična študija potrjuje učinkovitost bioresonance z metodo BICOM pri zdravljenju blagega do zmernega alergijskega rinokonjunktivitisa. Bolniki so dosegli izboljšanje simptomov, kakovosti življenja in zmanjšanje potrebe po običajnih zdravilih. Ta metoda se izvaja hitro in je cenejša v primerjavi s tradicionalnimi metodami, kot je imuno terapija z alergeni.

Glede na rezultate te študije, ki je potekala v skladu z najnovejšimi standardi in znanstvenimi merili, se bolniki dokazano lahko zanesejo na to metodo kot učinkovito in varno možnost za obvladovanje alergijskih simptomov.

Rezultati navedene klinične študije in tudi mnoge druge študije jasno kažejo, da je bioresonanca učinkovita, varna in hitra metoda za zdravljenje alergijskega rinokonjunktivitisa ali drugih zdravstvenih težav. Z uravnavanjem ravnovesja v telesu bolniki dosežejo znatno izboljšanje svojih simptomov, izboljšajo svojo kakovost življenja in se lahko izognejo običajnim zdravilom, ki bi lahko povzročila nezaželene stranske učinke. Bioresonanca predstavlja dobro alternativo tradicionalnim metodam in ima potencial izboljšati življenje številnih bolnikov.

 

Vir: REGUMED® Regulative Medizintechnik GmbH, »Klinična študija po trženju o učinkovitosti in varnosti naprav BICOM optima®/BICOM optima® mobil aparatov za terapije z bioresonanco pri bolnikih z alergijskim rinokonjunktivitisom«, letak prilagojen za splošno objavo, 12. 8. 2022.

Scroll to Top