Zakaj je pomembna redna kontrola vida?

Zakaj je pomembna redna kontrola vida?

Oči so naše najpomembnejše čutilo, saj z njimi sprejemamo 70 % vseh informacij iz okolice. Zato je za njih potrebno ustrezno poskrbeti. Redne kontrole vida so zelo pomembne – ne glede na to ali nosite očala ali leče, ali pa morda za zdaj sploh nimate težav z očmi. Pri otrocih so redni pregledi pomembni za pravilen razvoj vida, pri odraslih pa so pomemben del preventivnega preverjanja zdravja oči. 

Vsakodnevni slabi vplivi na zdravje oči

 

Mnogi od nas veliko svojega časa preživimo pred zasloni računalnikov, televizije in drugih digitalnih naprav, ki oddajajo umetno modro svetlobo. To zelo bremeni naše oči, saj so očesne mišice stalno aktivne in napete, kar povzroča utrujenost in glavobol, tudi pri tistih, ki sicer nimajo težav z vidom. Poleg tega se pogostost našega mežikanja zmanjša do 60%, saj smo preveč osredotočeni na delo ali gledanje. Posledično očesna površina ni dovolj navlažena in imate občutek suhih in pekočih oči. 

Dodatno k tem nelagodju doprinese tudi suh zrak v zaprtih ogrevanih prostorih. Zamegljen vid, občutljivost na svetlobo, dvojni vid so le nekateri simptomi bolezni suhih oči. 

 

Na kontroli vida lahko ugotovimo veliko več kot le dioptrijo

 

Težave z vidom se pogosto pojavijo postopoma in neopazno. Le pravočasno zaznavanje težav z očmi nam omogoča, da dober vid ohranjamo čim dlje. Na kontroli vida poleg dioptrije preverimo tudi kako dobro vaši očesi delujeta skupaj, solzni film, vidno ostrino in podobno. Gre za povsem neboleč pregled, zato ste lahko povsem brez skrbi.

 

Zakaj opraviti kontrolo vida v optiki Centra Vitalis?

 
  • brezplačna kontrola vida,
  • predhodna rezervacija termina, brez čakalnih vrst,
  • naši osnovni vodili sta prijaznost in strokovnost,
  • najnaprednejša tehnologija za meritve dioptrije,
  • svetujemo pri izbiri ustrezne optične rešitve za vaše oči,
  • za vse očalne leče vam nudimo garancijo,
  • smo pogodbeni partner ZZZS-ja, tako da pri nas lahko dobite „očala na recept“.

NOVOST:


Sodelujemo z Zavodom SOPOTNIKI,
ki nudijo brezplačne prevoze za starejše nad 65 let iz občine Cerknica. Za starejše s SOPOTNIKI smo pripravili posebno ugodnost, ki jo koristijo pri nas na dan obiska.

ekipa Centra Vitalis

Amela Lekič, dipl.med.s., mojstrica očesne optike iz Centra Vitalis z ekipo priporoča: „Opravite kontrolo vašega vida vsaki 2 leti. Le tako boste ohranili dober vid in poskrbeli za zdrave oči.“

Foto: Arhiv Center Vitalis

Rezervirajte svoj termin za BREZPLAČNO kontrolo vida in sluha že danes:

Pokličite: 065 550 665

ali pišite: info@centervitalis.si

 

 

OPTIKA      SLUŠNI APARATI      BIORESONANCA

Prešernova 1, 6230 Postojna (pri Kulturnem domu Postojna).

Smo pogodbeni partner ZZZS-ja.

Objavljeno:

S.C. 29. 10. 2021. Zakaj je pomembna redna kontrola vida. Notranjsko primorske novice. Povezava na izdajo časopisa.

Scroll to Top