Ko izgubite vid, izgubite stik s stvarmi. Ko izgubite sluh, izgubite stik z ljudmi

"Ko izgubite vid, izgubite stik s stvarmi. Ko izgubite sluh, izgubite stik z ljudmi"

Eden od čudovitih citatov ameriške slepe in gluhoneme pisateljice, predavateljice in aktivistke Helen Keller nas spodbudi k razmišljanju. Dober vid in sluh sta neprecenljiva, a vse dokler ne zaznamo težav, se nam zdita samoumevna. Medtem, ko izguba vida negativno vpliva na naše dojemanje sveta, izguba sluha zmanjša naš način komunikacije.

Se dovolj zavedamo pomena dobrega vida in sluha v našem življenju? Kdaj ste nazadnje preverili kako dobro vidite in slišite?

V Centru Vitalis v Postojni vam lahko pomagajo tako pri preverjanju vašega stanja vida in sluha kot pri svetovanju o rešitvah za odličen vid in sluh.

Kako spremembe vida ali/in sluha vplivajo
na vsakdanje življenje?

Poslabšanje vida ali/in sluha izrazito vpliva na kakovost našega življenja. Težave se kažejo pri opravljanju vsakodnevnih dejavnosti, kot so komuniciranje, nakupovanje, vožnja, delo, učenje …, kar pa lahko vodi tudi do težav z duševnim zdravjem in socialnimi interakcijami.

Slabšanje vida ali/in sluha se pogosto pojavi postopoma in neopazno. Le pravočasno zaznavanje težav nam omogoča,da pravilno ukrepamo.

Težave z vidom se običajno kažejo kot:

 • naprezanje oči,
 • občutljivost oči na svetlobo,
 • težave pri branju,
 • glavoboli,
 • utrujene ali razdražene oči …

Težave s sluhom se običajno kažejo kot:

 • težje zaznavanje in razločevanje zvokov,
 • težje razumevanje govora, zlasti z dodatnim hrupom ali odmevom v ozadju,
 • težja obdelava slušnih informacij,
 • opažanje šumenja ali zvonjenje v ušesih.

Ob takih opozorilnih znakih je čas, da se naročite na kontrolo vašega vida ali/in sluha.

Kdaj opraviti kontrolo vida?

Tako kot, na primer, za ohranjanje zdravih zob potrebujemo preventivne obiske pri zobozdravniku, tudi za ohranjanje zdravega vida in oči potrebujemo redne preventivne preglede.


Kontrolo vida se priporoča (vsaj) vsaki dve leti – ne glede na to ali že nosite očala ali kontaktne leče, ali pa za zdaj nimate težav z vidom. Kontrola vida je popolnoma neboleča in traja zgolj nekaj minut. Za osnovo se vzame elektronska meritev, ki ji sledi še subjektivna refrakcija.

Zakaj opraviti kontrolo vida
v optiki Centra Vitalis?

Na kontroli vida vam bo Amela Lekič, dipl. med. s., preverila splošno delovanje oči, izmerila dioptrijo na daleč, blizu in vmesne razdalje, preverila vidno ostrino in podobno. Glede na stanje vašega vida in vaš življenjski slog vam bo svetovala pri izbiri korekcijskih stekel za očala ali kontaktnih leč.

Zadovoljne stranke se v optiko Centra Vitalis rade vračajo zaradi:

 • prijazne in strokovne obravnave,
 • pestre izbire okvirjev za korekcijska očala in sončnih očal,
 • brezplačne kontrole vida, brez čakalnih vrst,
 • natančne meritve dioptrije in izdelave očalnih leč,
 • pogodbenega partnerstva z ZZZS-jem (uveljavljate lahko ‘recept za očala’),
 • možnosti nakupa na obroke.

Njihova zaveza je, da vidite na najboljši možni način in ohranite zdravje vaših oči.

Izdelava kakovostnih očal po meri zdaj še 50 € ugodneje

Korekcijska očala po meri vam prinašajo številne prednosti:

 • vam prilagojeno dioptrijo in zenično razdaljo,
 • izdelana so iz kakovostnega stekla in materialov,
 • izboljšajo vaš vid in ne kvarijo zdravje vaših oči.

V optiki Centra Vitalis vam do konca leta 2022 podarjajo vrednostni bon za 50 €. Bon lahko unovčite pri nakupu kompleta korekcijskih očal iz redne prodaje, v skupni vrednosti nad 150 €.

Le s kakovostnimi očali po vaši dioptriji lahko ohranjate zdravje vaših oči in imate jasen pogled na svet.

Kdaj opraviti pregled in meritev sluha?

Dober sluh pomeni zdravo, aktivno in kvalitetno življenje. Pravi čas, ki prinese najboljše rezultate, je takrat, ko opazimo, da slabše razumemo govor in glas ni več razločen.

Ko zaznate te težave, je prvi korak, da se naročite na pregled in meritev sluha, saj vam le specialist lahko poda pravo in popolno diagnozo.

Slušni center Bonus brezplačne kontrole sluha izvaja tudi v Centru Vitalis Postojna. Po rezultatih vam predstavijo možne rešitve ter predlagajo slušni aparat, ki najbolj ustreza vašim slušnim potrebam, stopnji naglušnosti, življenjskemu slogu ter finančnim zmožnostim.

Kar 3 mesece imate možnost brezplačnega testiranja slušnega aparata. To vam bo v pomoč, da pridete do slušnega aparata, ki vam bo resnično ustrezal. Ker so pogodbeni partnerji ZZZS-ja lahko pri njih uveljavljate tudi naročilnico za slušni aparat.

Kako slušni aparati pomagajo
pri izboljšanju kakovosti življenja?

Redna uporaba slušnega aparata lahko izboljša odnose z drugimi, vas naredi bolj samozavestne in izboljša kvaliteto življenja. Dokazano je, da redna uporaba slušnega aparata v veliki meri tudi prepreči dodatno poslabšanje sluha.

Sicer pa več kot 80 % uporabnikov poroča o izboljšani kvaliteti vsakdanjega življenja. Kar še dodatno dokazuje, da je sluh zelo pomemben za našo komunikacijo, socializacijo, učenje, delo in zabavo. Slabši sluh bi nas moral skrbeti, saj ima nezdravljena okvara sluha velik zdravstveni, socialni in ekonomski vpliv.

Ne čakajte predolgo, da izkoristite možnost brezplačne kontrole sluha in brezplačnega 3-mesečnega testiranja slušnih aparatov.

Do konca leta 2022 pa vam podarjajo še posebno ugodnost pri nakupu slušnega aparata ob predložitvi kupona.

Ne odlašajte in si čimprej zagotovite termin BREZPLAČNE KONTROLE VIDA ali SLUHA: 

Dobrodošli v Centru Vitalis Postojna!

Ugodnosti v Centru Vitalis do konca leta 2022

Zagotovite si odličen vid in sluh ter izkoristite dodatne ugodnosti, ki smo jih pripravili za vas do konca leta 2022.

Natisnite si kupon ugodnosti za nakup kompleta KOREKCIJSKIH OČAL ali za nakup SLUŠNEGA APARATA v Centru Vitalis Postojna.

Amela Lekic, Center Vitalis, kontrola vida_web
Amela Lekič, dipl. med. s., ustanoviteljica Centra Vitalis: »V Centru Vitalis si prizadevamo s predanostjo, strokovnostjo in izkušnjami izboljšati vid in ohraniti zdravje oči vsakega posameznika. Zato opravljamo tudi redne kontrole vida, ki so za naše stranke brezplačne.« Foto: arhiv Centra Vitalis
Nika Brajdih, kontrola sluha_web
Nika Brajdih, strokovnjakinja za sluh iz slušnega centra Bonus iz Nove Gorice, kjer že več kot 18 let pomagajo ljudem slišati bolje z vrhunskimi slušnimi aparati Beltone in razbijajo stigmo o slušnih aparatih: »Prvi korak za boljši sluh je preprost, naročite se na brezplačno meritev sluha, ki jo opravljamo tudi v Centru Vitalis v Postojni.«

 

OPTIKA      SLUŠNI APARATI      BIORESONANCA

Prešernova 1, 6230 Postojna (pri Kulturnem domu Postojna).

Smo pogodbeni partner ZZZS-ja.

Objavljeno:

S.C. 10. 11. 2022. “Ko izgubite vid, izgubite stik s stvarmi. Ko izgubite sluh, izgubite stik z ljudmi” Notranjsko primorske novice. Povezava na izdajo časopisa.

Scroll to Top