Kako poleti poskrbeti za zdravje oči?

Kako poleti poskrbeti za zdravje oči?

Poletje je čas, ko lahko posvetimo več pozornosti svojemu zdravju in dobremu počutju. Dolgi sončni dnevi nam nudijo številne možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa na prostem. Izpostavljanje naravni sončni svetlobi ima lahko tudi negativne učinke, zato je dobro slediti naslednjim nasvetom, če želite ohraniti zdravje svojih oči.

Poskrbite za zaščito oči pred UV-žarki

Dolgotrajna izpostavljenost škodljivim UV-žarkom lahko povzroči resne težave z očmi, vključno z opeklinami roženice, katarakto in degeneracijo rumene pege. V poletnih mesecih so UV žarki še močnejši, zato je pomembno, da poskrbite za ustrezno zaščito oči s kakovostnimi sončnimi očali z UV-filtrom. 

Pri izbiri sončnih očal je pomembno upoštevati tudi druge vidike, kot so: kvalitetne leče s premazi, ki blokirajo UV-žarke, polarizacija, kakovost okvirja in udobje. 

Če imate dioptrijo obstajajo tudi sončna očala z dioptrijo ter sončna očala s clip-on nastavkom, ki se namesti na korekcijska očala in v trenutku dobijo funkcionalnost sončnih očal. 

zdravje oci poleti
Amela Lekič, ustanoviteljica Centra Vitalis: "Kakovostna očala ali sončna očala so naložba v zdravje vaših oči. Z njimi boste uživali v jasnem in udobnem pogledu na svet. Zdaj imate priložnost, da si zagotovite kakovostna sončna očala s kar 70 % popustom na izbrane modele, ali 20 % popustom na vse modele iz zaloge. Obiščite nas v optiki Center Vitalis in vaše oči vam bodo hvaležne!"

Naročite se na preventivno kontrolo vida

Redne preglede vida je priporočljivo opravljati vsaki dve leti, tudi če nimate dioptrije in ne nosite očal ali kontaktnih leč. 

S tem se izognete morebitnim težavam in okvaram vida. Le s strokovnim pregledom lahko ugotovimo morebitno dioptrijo in splošno zdravje vaših oči.

V Centru Vitalis Postojna vam nudimo kontrolo vida po predhodnem naročilu – brez čakalnih vrst. Namenjena je preverjanju vaše dioptrije in ugotavljanje morebitnih sprememb pri vašem vidu.

Ne odlašajte in si čimprej zagotovite termin BREZPLAČNE KONTROLE VIDA OB NAKUPU OČAL ali KONTROLO SLUHA: 

Dobrodošli v Centru Vitalis Postojna!

 

OPTIKA      SLUŠNI APARATI      BIORESONANCA

Prešernova 1, 6230 Postojna (pri Kulturnem domu Postojna).

Smo pogodbeni partner ZZZS-ja.

Objavljeno:

S.C. 10. 6. 2023. “Kako poleti poskrbeti za zdravje oči?” Notranjsko primorske novice. Povezava na izdajo časopisa.

Scroll to Top