Kaj so progresivna očala in zakaj vam lahko olajšajo življenje?

Kaj so progresivna očala in zakaj vam lahko olajšajo življenje?

V primerih, ko je vaš vid zamegljen tako na daljavo kot na blizu, potrebujete očala z vgrajenimi progresivnimi očalnimi lečami, ki korigirajo vid v vseh smereh gledanja. Progresivna očala, ki jim radi rečemo tudi »kombinirana očala«, so večnamenska očala, ki nam zadovoljijo potrebe po dobrem vidu v vseh življenjskih situacijah. Z njimi lahko beremo, delamo na računalniku, vozimo, … .

Struktura progresivnih stekel je takšna, da se korekcija oziroma dioptrija spreminja po celotni površini očalne leče. Zgornji del je namenjen gledanju v daljavo, spodnji del pa gledanju na bližino. Prehod dioptrije je za uporabnika popolnoma neopazen in mu omogoča dober in oster vid na vseh razdaljah gledanja.

Komu so namenjena progresivna očala?

Progresivna očala so primerna za ljudi, ki imajo dioptrijo za daljavo in bližino ter tudi za tiste, ki imajo dioptrijo le za branje. Namenjena so ljudem vseh poklicev, hobijev in starosti, saj lahko z ustrezno izbiro vrste progresivnih stekel zadovoljimo vsakršne potrebe. Tako je v enih očalih združena najbolj praktična, estetska in celovita rešitev za izboljšanje vida.

Prednosti progresivnih očal: 

  • preprosta in praktična uporaba, saj potrebujete le ena očala za vsa opravila,
  • nadomeščajo dva ali celo tri pare očal in nam edina omogočajo gledanje na vse razdalje,
  • olajšajo nam življenje, saj nam ni potrebno skrbeti, da imamo pri roki očala za branje,
  • primerna so za vse aktivnosti (delo, vožnja, šport, …),
  • lahko jih izdelamo tudi kot obarvana sončna očala.

Ali so progresivna očala draga?

V optiki Centra Vitalis vam nudimo več različnih kategorij progresivnih stekel, ki ustrezajo določenemu posamezniku. Progresivna očala so sicer dražja od navadnih očal, a nadomestijo dvoje navadnih očal – za gledanje na daleč in blizu. Hkrati pa smo za vas pripravili kupon ugodnosti v višini 50 € za izdelavo progresivnih očal, prvih 30 strank pa prejme tudi praktično darilo*.

Na kaj moramo biti pozorni, ko se odločamo za progresivna očala?

  • Pravilna meritev dioptrije prvi korak, ki je ključnega pomena, da bomo videli dobro in bili deležni vseh prednosti progresivnih očal.
  • Izbira očalnih leč glede na življenjski slog stranko vedno povprašamo za kakšen namen potrebuje očala, kakšno delo opravlja, o morebitnih hobijih in športih. Le na ta način vam lahko svetujemo o izboru očalne leče, ki bo resnično ustrezala vašemu življenjskemu slogu. Le tako lahko izkusite vse prednosti sodobnih progresivnih očal.
  • Natančna izdelava – progresivne očalne leče so izdelane po meri za vsakega uporabnika posebej. Prav zato mora biti vgradnja stekel natančna in skrbno premišljena, da zagotavlja dober vid in udobnost pri nošenju očal.
amela lekic
Amela Lekič: “S progresivnimi očali si izboljšamo vid na daleč, na vmesne razdalje in na blizu. Prvi korak pri izdelavi progresivnih očal je pravilno izmerjena dioptrija in meritev vgradnih parametrov. Vabljeni v Center Vitalis Postojna, kjer vam bomo opravili brezplačno strokovno kontrolo vida in vam svetovali o najprimernejših progresivnih očalih za vaše oči. Preverite tudi dodatne ugodnosti, ki smo jih pripravili za vas.”
kupon ugodnosti
Natisnite kupon ugodnosti in izkoristite ugodnejši nakup progresivnih očal v optiki Centra Vitalis Postojna.

Brezplačna kontrola vida in akcija ob nakupu progresivnih očal

V optiki Centra Vitalis posebno pozornost namenimo temeljitemu pregledu vida, saj morajo biti progresivna očala narejena natančno in glede na vašo dioptrijo. Le tako vam zagotavljajo naraven vid ne glede na oddaljenost.

Naročite se na brezplačno kontrolo vida še danes in izkoristite kupon ugodnosti, ki ga lahko natisnite tukaj:

Pokličite: 065 550 665

ali pišite: info@centervitalis.si

Se vidimo v Centru Vitalis Postojna!


* Brezplačen pregled velja za stranke naše optike. Akcija za naročilo progresivnih očal velja do konca februarja 2022 oziroma do porabe zalog.

 

OPTIKA      SLUŠNI APARATI      BIORESONANCA

Prešernova 1, 6230 Postojna (pri Kulturnem domu Postojna).

Smo pogodbeni partner ZZZS-ja.

Objavljeno:

S.C. 03. 01. 2022. Kaj so progresivna očala in zakaj vam lahko olajšajo življenje? Notranjsko primorske novice. Povezava na izdajo časopisa.

Scroll to Top