Z delovnimi očali boste dobro videli na blizu in na srednje razdalje

Stari ste 40 ali več. Vaš vid na blizu ni več optimalen zato pri delu uporabljate klasična očala za branje. Opažate, da je vaše branje, delo za računalnikom ali ročno delo kljub očalom utrujajoče, saj morate ves čas iskati žarišče, kjer je vid oster oz. morate očala celo odložiti, da prepoznate osebo, ki je stopila v prostor.

Okoli 40. leta naša očesna leča začne izgubljati svojo prožnost in prej ali slej vsi potrebujemo bralna očala. Kot nam je razložila Amela Lekič, dipl.med.s., mojstrica očesne optike in ustanoviteljica Centra Vitalis v Postojni, so očala za bližino večinoma namenjena branju na razdalji 40 cm in so premočna, da bi z njimi ostro videli bolj oddaljene predmete. »Stranke, ki nas obiščejo, najpogosteje potožijo, da jih moti neostra slika pri pogledu na računalnik, ali pa dejstvo, da morajo med delom očala celo sneti, če želijo prepoznati nekoga, ki je stopil v prostor,« še doda Amela Lekič.

Kdo ima najpogosteje težave z bralnimi očali?

Problem se najpogosteje pojavlja pri ljudeh, ki opravljajo pretežno računalniško delo, delo v pisarni, predavalnici, za okencem, povsod, kjer je delovna razdalja daljša od 40 cm. 

 

Kaj so delovna, prostorska oz. računalniška očala?

Veliko različnih poimenovanj za ta očala, ki vam ne omogočajo le ostrega vida pri branju, temveč tudi pri gledanju na računalnik, ter po prostoru.

 

Za koga so primerna delovna očala?

Delovna očala so primerna za vas, če več ur dnevno opravljate delo za računalnikom ali drugo delo, kjer potrebujete določeno razdaljo.


Zaupajte Centru Vitalis kaj pričakujete od svojih očal in svetovali vam bodo tip leče, ki bo prilagojena vašim potrebam.

  1. Pokličite na 065/550 665 in se naročite na brezplačno kontrolo vida.
  2. Strokovnjak bo opravil meritve, se pogovoril z vami o vaših željah in potrebah ter vam svetoval najboljšo rešitev za vas.
  3. Z dobrim vidom zaživite polno življenje brez kompromisov in brez prilagajanja omejitvam slabšega vida.
Amela Lekič_CenterVitalis

Amela Lekič, Foto: Arhiv Center Vitalis

Naredite prvi korak!

Rezervirajte svoj termin za brezplačno kontrolo vida ali sluha.

Pokličite: 065 550 665

 

 

065 550 665

info@centervitalis.si

www.centervitalis.si

Prešernova 1, 6230 Postojna (pri Kulturnem domu Postojna)

Delovni čas: 9h do 17h (od ponedeljka do petka).

 

Smo pogodbeni partner ZZZS-ja.

 

Objavljeno:

S.C. 3.09.2021. Z delovnimi očali boste dobro videli na blizu in na srednje razdalje. Notranjsko primorske novice. URL: https://notranjskoprimorske.si/wp-content/uploads/2021/09/npn-viii-07-2021.pdfhttps://notranjskoprimorske.si/wp-content/uploads/2021/09/npn-viii-07-2021.pdf

Scroll to Top